Waarom een energiereep gebruiken tijdens het sporten

Het spreekt voor zich dat je tijdens het sporten veel energie verbruikt. Dit stelt je in staat om meer vet te gaan verbranden, zodat je gewicht verliest en afvalt. Buikspier-apparaat.nl raadt aan gedurende het sporten een hoge prestatie voor een lange tijd te leveren is het van belang om je energiebalans ook tijdens het trainen op peil te houden. Het is dan ook niet alleen belangrijk om voor en na de training voldoende gezonde producten te eten, zodat je je lichaam van de juiste voedingsstoffen voorziet. Er zijn ook een aantal producten waardoor je tijdens de training jezelf van extra energie kan voorzien. Een zeer populair product onder veel sporters is de energiereep. Een handige manier om snel extra energie te verkrijgen, daarnaast is een energiereep makkelijk mee te nemen. Door je energiebalans tijdens de training op peil te houden kan je niet alleen langer door trainen, je kunt de training ook intensiever maken. Dit zorgt er voor dat je alleen nog maar meer vet gaat verbranden.

vrouw boksen

Energiebalans
Het is van groot belang om gedurende het sporten je energiebalans op een gelijk niveau te houden. Wanneer je veel fysieke inspanning levert spreek je namelijk al je voorraden aan energie aan in je lichaam. Dit zorgt er voor dat je uiteindelijk uitgeput stopt met sporten. Om toch langer door te kunnen gaan is het eten van een energiereep tijdens het sporten een van de meest geschikte manieren om jezelf van extra energie te voorzien. Het gebruik van energierepen alleen is niet voldoende om een goede energiebalans te ontwikkelen. Je gehele voedingsschema dient hierop ingesteld te worden. Voor en na de training is het dan ook zaak om de energiebalans op peil te maken en aan te vullen. Echter hebben veel sporters baat bij het gebruik van een energiereep tijdens het sporten, om zo nog extra inspanningen te kunnen verrichten.

Verschillende energierepen
Er zijn verschillende energierepen op de markt verkrijgbaar die ieder een andere werking hebben, maar ook een andere samenstelling van ingrediënten hebben. Het is dan ook van belang om van te voren uit te zoeken welke soort energiereep je moet hebben. Zo wordt er onder andere verschil gemaakt in duursport en krachtsport. Bij duursport lever je een intensieve prestatie voor een langere tijd. De energierepen die gemaakt zijn voor duursporters leveren dan ook voor een langere tijd energie. Echter is de energie boost die je in het begin krijgt minder groot, om de mate van energie te kunnen doseren. Dit in tegenstelling tot de energierepen voor de krachtsporter. Een krachtsporter is gebaat bij het verkrijgen van snelle energie, omdat er bij krachtsport meer gebruik wordt gemaakt van korte en explosieve bewegingen. Een energiereep die zich richt op de krachtsporter is dan vaak sneller uitgewerkt, echter is de energie boost die je hiervan krijgt wel sterker.

Ingrediënten
Om de juiste energiereep te vinden is het van belang om naar de ingrediënten te kijken. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig dat er verzadigde vetten in de energiereep zit, hier heb je meestal niets aan. Ook de koolhydraten die in de energiereep zitten hoeven niet al te veel te zijn. Koolhydraten zorgen er namelijk voor dat het verbranden van vet moeizamer gaat. Daarnaast hoeft een energiereep ook niet al te veel vezels te bevatten. Dit omdat je deze niet nodig hebt voor de fysieke inspanning die je levert. Het is wel een goed teken als de energiereep over veel eiwitten bevat. Zowel de duursporter als krachtsporter heeft baat bij een grote hoeveelheid eiwitten. Onder invloed van de eiwitten ben je namelijk beter in staat om spieren op te bouwen en te laten herstellen.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *